Prisnedgang på Celeron

Intel setter ned prisene på to av sine mest populære prosessorer, Celeron 300A og 333. I tillegg lanseres sokkel 370 som er en rimeligere løsning for Celeron.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

I skrivende stund vet vi ikke hvor stor nedgangen på prosessorene er, men det forventes at prisen kan krype under 1000 kroner til sluttbruker. Prisforskjellen på 300A og 333 er forsvinnende liten. Intel sier at det bare er en midertidig prisnedesetteles som gjelder ut året, men vi har ingen tro på at de setter prisene opp i januar.

Sokkel 370 er lansert

Samtidig som Intel setter ned prisene på eksisterende prosessorer, lanserer de neste generasjons innpakning for Celeron. Slot 1 er for dyr og nå går Intel tilbake til en sokkel som ligner veldig på den vi hadde til Pentium (Sokkel 7). Denne er riktignok basert på P6-bussen som alle Pentium II, Celeron og Pentium Pro benytter, men er mye mer kompakt enn sokkel 8 for Pentium Pro.

Sokkel 370-utgaver av Celeron 300A og 333 forventes å være klare med en gang. Det blir spennende å se om det er noen prisforskjell på identiske prosessorer i hver sin innpakning, eller om Intel henter ut hele besparelsen i prisen på hovedkort.

Bimini kommer

Intels første MikroATX-kort (MU440EX) kalles Maui. Denne gangen låner de navnet til en annen atoll, og lanserer Bimini (BI440XZ). Bimini er det første hovedkortet med sokkel 370, og støtter alle Celeron-prosessorer i overskuelig fremtid som har denne innpakningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.