Facebook-sikkerhetshull:

Private Facebook-bilder på avveie

Nesten syv millioner brukere skal være rammet.

OOPS: Facebook innrømmer nå at private bilder fra millioner av brukere kan være på avveie. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Scanpix
OOPS: Facebook innrømmer nå at private bilder fra millioner av brukere kan være på avveie. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et tøft år for Facebook, det skal være sikkert.

I vår ble den store Cambridge Analytica-skandalen avdekket, der et privat selskap hadde tappet privat informasjon fra millioner av Facebook-brukere, bygd personlighetsprofiler og brukt dem til målrettet annonsering i forbindelse med det amerikanske presidentvalget i 2016.

I sommer måtte Facebook-sjef Mark Zuckerberg legge frem et 225 sider langt dokument for Kongressen, som detaljerte alt Facebook lagrer om deg, i august trakk selskapet sin «spion-app» fra App Store, og i høst lanserte Facebook produktet Portal, som kan brukes til videosamtaler i hjemmet, bare et par uker etter at de måtte tvangsutlogge 90 millioner brukere etter en sikkerhetsbrist.

Og nå har det jaggu skjedd enda en glipp.

Gav feilaktig tilgang til private bilder

Mellom 13. og 25. september hadde Facebook en feil som gjorde at tredjepartsutviklere med tilgang til Facebook-bildene dine ikke bare hadde tilgang til de du hadde publisert på tidslinjen din, slik de egentlig skal.

Apper og tjenester med tilgang til bildene fikk også tilgang til bilder du eventuelt hadde postet på Facebooks markedsplass, bilder du hadde postet til «min historie» og kanskje verst – bilder du hadde lastet opp, men som ikke var publisert, altså som bare du selv egentlig skulle ha tilgang til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer