Private filer på jobbens PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en laptop som jeg bruker på jobb. Noen ganger har jeg lagret private familiebilder der,men slettet de etterpå.

Mitt spørsmål er om disse noen gang kan finnes igjen når feks arbeidsgiveren tar PCen tilbake?

Blir det du sletter HELT borte??

Hva med web samtaler? Kan de ha blitt lagret og kanskje finnes igjen av andre i ettertid?Har ikke satt msn i modus for å lagre samtaler så dette gjelder vel web samtaler også?

Håper du kan svare på dette... Mvh Meg.

Datadoktoren svarer

Hei

Når du sletter filer blir de ikke slettet, men lagrinsområdet blir markert som ledig av operativsystemet. Dette området vil da bli overskrevet av nye data i framtiden. Når dette skjer er umulig å vite. Det kan ta sekunder eller uker, og du kan ikke påvirke dette.

Det finnes programmer som kan overskrive filer, men dette er en tungvint og kanskje litt paranoid måte å løse problemet på.

Når arbeidsgiver får tilbake PCen vil alt innholdet på den under normale omstendigheter bli slettet ved at disken blir formatert og operativsystem og standardprogrammer blir installert på nytt og maskinen overtatt av noen andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer