Private mapper i Windows?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hei Jeg ønsker å passordbeskytte noen mapper i WinXP og har lett på nettet etter gode gratisprogrammer uten hell. Har du noen tips til hvordan jeg kan beskytte mappene mine? Helst ikke trail ware?

Hilsen Marius

Datadoktoren svarer

Hei,

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke Windows XP selv. Hvis du for eksempel legger alt du vil ha for deg selv i Mine dokumenter, kan du gjøre mappen privat ved å høyreklikke på den, velge arkfanen for Deling, og å hake av ved "Gjør denne mappen privat."

Selv ikke andre administratorer får tilgang til kontoen etterpå, og det eneste passordet du trenger er det du bruker når du logger deg på maskinen. Men dette er ubrukelig dersom du ikke har en konto i det hele tatt, eller hvis hele familien deler den samme kontoen.

Hvis du er på en offentlig eller delt maskin, er den beste løsningen å lagre mappen som en Zip-fil med passord. Windows XP vil da behandle den som om den var en hvilken som helst mappe, men du må skrive inn passord for å åpne den. Problemet med dette er at du i så fall må lagre filene utenfor mappen, og så legge dem inn igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.