Problem med 4 GB minne i Vista

Min PC med Vista Ultimate viser bare 3320 MB, men jeg har 4 GB installert. Hva er galt?

Publisert
Sist oppdatert

Hei Kjører Vista Ultimate 32 Bits med 4 GB Ram. Bios viser dette riktig men i Vista får jeg frem bare 3320 MB ram på siden "Ytelsesmåling etc".

Har kjørt Vistas innebygde Minne feilsøknings program men ingen feil blir funnet. Har også testet alle brikkene - one by one og alle fungerer som dei skal. Som sakt så vises dette også i Bios. Hva skyldes dette ? RgdsNils

Datadoktoren svarer

Hei Nils,

De lave minneprisene gjør at flere og flere skaffer seg 4 GB minne, så du er slett ikke alene i å lure på hva som er galt. Men det er ikke noe galt med hverken din Vista-installasjon eller RAM, problemet ligger i at operativsystemet er 32-bit.

Som du kanskje eller kanskje ikke vet så er minnebregrensingen som ligger i et 32-bit operativsystem faktisk en av hovedgrunnene til at vi har fått 64-bit prosessorer og at flere nå går over til 64-bit OS. Fordi hver byte i minnet har sin egen adresse representert med et heltall, begrenser 32 bit mengden minne som fysisk kan adresseres - 32 bit gir nemlig "bare" litt over 4,3 milliarder kombinasjoner, noe som tilsvarer 4 GB med minne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer