Problem med å slette en fil?

Har du noen gang opplevd at du ikke kan slette filler eller mapper i Windows. Det er en rekke måter å løse problemet på.

Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd problemer med å slette en fil eller en mappe i Windows? Da er du ikke alene. Årsakene til problemet kan være mange, men her får du en rekke tips.

Manglende tillatelse

Hvis du ikke har tillatelse i Windows til å endre filen, kan du heller ikke slette den. Det kan være mange grunner til at du mangler tillatelser til å endre filer. Den vanligste grunnen er du er ikke logget på Windows som administrator, eller at du er medlem av en gruppe som kun har begrensede tillatelser i Windows.

Du kan sjekke tillatelser ved å høyreklikke på filen i Utforsker og velge Egenskaper og Sikkerhet. Dette er kun aktuelt hvis du bruker Windows NT, 2000 eller XP Professional og bruker NTFS filsystem , ikke hvis du bruker Windows XP Home Edition.

Hvis du allerede har administrator-tillatelser til filen, kan du prøve å ta eierskap over filen. Du må være logget på Windows som administrator. Velg følgende menyvalg i Utforsker: Verktøy, Mappalternativer og Vis:

Fjern haken ved "Bruk enkel fildeling".

I Utforsker skal du høyreklikke på filen eller mappen du ønsker å slette, og velge følgende menyvalg: Egenskaper, Sikkerhet, Avansert, Eier. Du får opp en liste med én eller flere brukernavn. Klikk på det aktuelle brukernavnet og klikk på OK for å bekrefte valget. Les mer om dette i artikkel KB308421 i Microsofts database.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer