Problem med å slette en fil?

Har du noen gang opplevd at du ikke kan slette filler eller mapper i Windows. Det er en rekke måter å løse problemet på.

Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd problemer med å slette en fil eller en mappe i Windows? Da er du ikke alene. Årsakene til problemet kan være mange, men her får du en rekke tips.

Manglende tillatelse

Hvis du ikke har tillatelse i Windows til å endre filen, kan du heller ikke slette den. Det kan være mange grunner til at du mangler tillatelser til å endre filer. Den vanligste grunnen er du er ikke logget på Windows som administrator, eller at du er medlem av en gruppe som kun har begrensede tillatelser i Windows.

Du kan sjekke tillatelser ved å høyreklikke på filen i Utforsker og velge Egenskaper og Sikkerhet. Dette er kun aktuelt hvis du bruker Windows NT, 2000 eller XP Professional og bruker NTFS filsystem , ikke hvis du bruker Windows XP Home Edition.

Hvis du allerede har administrator-tillatelser til filen, kan du prøve å ta eierskap over filen. Du må være logget på Windows som administrator. Velg følgende menyvalg i Utforsker: Verktøy, Mappalternativer og Vis:

Fjern haken ved "Bruk enkel fildeling".

I Utforsker skal du høyreklikke på filen eller mappen du ønsker å slette, og velge følgende menyvalg: Egenskaper, Sikkerhet, Avansert, Eier. Du får opp en liste med én eller flere brukernavn. Klikk på det aktuelle brukernavnet og klikk på OK for å bekrefte valget. Les mer om dette i artikkel KB308421 i Microsofts database.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.