Problem med vedlegg i Outlook?

Har du problemer med å åpne vedlegg i Outlook eller Outlook Express? På grunn av sikkerhetsmessige tiltak i programmene, må du ta dine forholdsregler.

Problem med vedlegg i Outlook?
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har lenge hatt et dårlig rykte på seg når det gjelder sikkerhet i sine produkter, men i det siste har de skjerpet seg. En konsekvens av bedre sikkerhet er at potensielt farlige epost-vedlegg blir blokkert. Filtyper som .exe, .pif og .bat har såpass store sjanser for å være smittet av virus at disse blir blokkert. Skal du sende eller motta filer som vedlegg via epost, må du derfor ta dine forholdsregler.

Outlook Express

Hvis du bruker epost-programmet som er innebygd i Windows, kan du fjerne vedleggsblokkeringen via menyvalget Verktøy, Alternativer og Sikkerhet:

Problem med vedlegg i Outlook?


Fjern en hak ved følgende tekst:

Ikke tillat å lagre eller åpne vedlegg som kan inneholde virus

Problemet er at dette reduserer sikkerheten i Outlook Express, fordi mange datavirus kommer nettopp via epost-vedlegg. Et alternativ mot denne virusfaren er å bruke et godt antivirus-program, for eksempel AVG.

Outlook

Bruker du Outlook 2003 kan du i utgangspunktet ikke fjerne vedleggsblokkeringen. Potensielt farlige filtyper blir blokkert. Følgende filtyper blokkeres i Outlook 2003: ADE, ADP, PROG, BAT, CHM, CMD, COM, CPL, CRT, CSH, EXE, FXP, HLP, HTA, INF, INS, ISP, JS, JSE, KSH, LNK, MDA, MDB, MDE, MDT, MDW, MDZ, MSC, MSI, MSP, MST, OPS, PCD, PIF, PRF, PRG, REG, SCF, SCR, SCT, SHB, SHS, URL, VB, VBE, VBS, WSC, WSF, WSH, XSL og XML.

Ønsker du mer informasjon om din Outlook-versjon, kan du søke etter filtyper via menyvalget Hjelp i programmet.

Filtyper som .zip, .doc, .xls og .ppt, blir ikke blokkert.

Ønsker å sende en fil av noen av de blokkerte filtypene, kan du unngå blokkeringen på følgende måter:

  • Gi filene et nytt navn med en filtype som ikke er på listen over blokkerte filtyper. Du kan for eksempel endre navnet på MinFil.exe til MinFil.exe_EKSTRA, og deretter legge ved filen i en epost-melding. Du kan ta med instruksjoner i meldingen om at filen må lagres med riktig navn, for eksempel MinFil.exe, når mottakeren lagrer filen på datamaskinen sin.
  • Bruk et program, for eksempel WinZip, til å pakke filene før du legger dem ved epost-melding. I meldingen kan du ta med instruksjoner for hvordan filene pakkes ut, slik at mottakeren lettere kan få tilgang til filene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer