Problem ved prosessorbytte

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Kjøpte ny PC for 2 år siden og skulle i går skifte ny prosessor. Har tidligere en sokkel 939 med 2.0 GHz og skiftet til en sokkel AM2 med 3.2 GHz.

Gjorde som jeg skulle i følge boka. Slo av strøm, tok ut den gamle, byttet inn den nye. Er strøm til vifta, men PC starter ikke opp. Hva er galt?

Vidar

Datadoktoren svarer

Hei,

En AM2-prosessor vil ikke virke i et sokkel 939-hovedkort. Du må enten bruke en sokkel 939-prosessor, eller bytte til et hovedkort med sokkel AM2 (eller AM2+). Bytter du hovedkort må du forresten også ha ny RAM.

Problemet med prosessorer for sokkel 939 er at de ikke lenger er i produksjon, så du må nok satse på å få tak i en på bruktmarkedet - for eksempel på Finn.no, QXL, eBay, bruktmarked.no og så videre.

Bare pass på at prosessoren er kompatibel med ditt hovedkort. Det sjekker du på hjemmesidene til hovedkortprodusenten. Les for øvrig mer i guiden vi skrev om nettopp dette i fjor sommer.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer