Problemer etter re-installering

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

For en stund siden fikk jeg total-crash på min Dell-maskin på grunn av virus.Måtte få komplett ny innstallasjonsdisc fra Dell for å få den "oppegående" igjen.

Etter nyinnstallering får jeg hele tiden en feilmelding på skjermen at den mangler driver for SM-busskontroller, men maskinen virker.

Men nå til spørsmålet. Hva skjer hvis jeg oppgraderer BIOS til en nyere versjon? Vil jeg miste noe av dataene som ligger på maskinen fra tidligere. Har forstått at driveren for SM-busskontroller ligger i BIOS.

Kan heller ikke spille DVD-filmer påmaskinen lengere, selv om det er en DVD / CD spiller med brenneregenskaper for CD. Får feilmelding at MPEG2 filen mangler. Hvor kan jeg da eventuelt få tak i den rette filen? Håper på svar så alt vil virke igjen fullt tilfredstillende. MVHSvein

Datadoktoren svarer

Hei

Hvis dette har virket tidligere skal det ikke være nødvendig å gjøre noe med BIOS. Det skal rom regel bare gjøres i ekstreme tilfeller.

Det er nok heller et driverproblem og den ligger ikke i BIOS. Driveren skal ligge på installasjonsdisken din, eventuelt kan den lastes ned fra Dells nettsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer