Problemer med 64-bits?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har nettop kjøpt ny laptop. Det er en HP Pavilion til 7000 kr. Først nå etter kjøpet blir jeg klar over at denne maskinen kjører med et 64 bit operativsystem. Og da kan jeg ikke bruke Opera nettleser eller noen annen, jeg er tydeligvis bundet til Microsoft.

Hvor lang tid må man regne med før Opera, YouTube og en hel masse andre programmer vil fungere med et 64 bit operativsystem?

Er det en god ide å partisjonere harddisken (500G), og legge inn XP på den ene partisjonen?

mvhHarald

Datadoktoren svarer

Hei

Du kan bruke både Opera og andre 32-bits nettlesere uten problemer, pluss en rekke andre programmer.

Det er bare å installere programmene på vanlig måte. Vi har kjørt og kjører fortsatt de programmene du nevner pluss mange andre 32-bits programmer både i 64-bits utgavene av Vista og Windows 7.

Det er svært få generelle programmer som ikke kjører i Windows 7 64-bit, og det finnes også en XP-kompatibilitetsmodus. Egen installasjon av XP er som regel unødvendig, bortsett fra helt spesielle programmer som krever 32-bits drivere til maskinvare. Dette gjelder bl.a. programmer til musikkstudio og noen eldre spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.