Problemer med defragmentering

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Jeg har en kompis som jeg rådet til å defragmentere harddisken sin, da flere spill ikke fungerer helt som det skal, de hakker. Men problemet er et da han satte defragmenteringen i gang, og lot den stå et døgn eller så, gikk den bare fra 0% til 1% hele tiden. Dette var første gang han kjørte defragmenteringen, og vi lurer på hva som kan være galt.

Thor Bjarte

Datadoktoren svarer:

Nå er det ikke sannsynlig at det er fragmentering av harddisken som er problemet. Det kan også skyldes programmer som kjører i bakgrunnen, som legger beslag på resurser.

Nettopp det at defragmenteringen ikke kommer videre tyder på dette. Det kan være et virus, eller et anti-virusprogram(!), eller et program som indekserer harddiskene for å gjøre raskere søk. Disse programmene skriver til disken. Da vil derfragmenteringen starte om igjen, siden innholdet disken hele tiden forandrer seg.

Sjekk i oppgavebehandleren hvilke programmer som kjører, og stopp dem, så kan du eventuelt kjøre defragmentering.

Men sjekk også om spillene kjører bedre når bakgrunnsprogrammene er stoppet. Det kan, som nevnt i begynnelsen av dette svaret, at det er her feilen ligger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer