Problemer med Windows Me?

Det er ikke sikkert at Windows Me lar deg kjøre alle dine gamle programmer, slik Microsoft har hevdet. Nå rapporterer stadig flere om kompatibilitetsproblemer.

Her er advarselen fra Microsoft som mange etter hvert opplever. Foto: BEL
Her er advarselen fra Microsoft som mange etter hvert opplever. Foto: BEL Vis mer
Publisert

Selv om Windows Me (Millenium Edition) bygger på samme kjerne som Windows 98, viser det seg nå at det er ganske mange programmer som var laget for Windows 98 som ikke fungerer skikkelig i Windows Me. Programmer som er særlig utsatt er antivirus-verktøy, brannmurer og diskverktøy.

Du betaler regningen

Talsmenn for Microsoft sier at noen av problemene har dukket opp fordi ikke alle programutviklerne var klar over at støtte for Real Mode DOS er fjernet i Windows 98, og at Me bruker TCP-IP oppsett hentet fra Windows 2000.

I tillegg til problemer knyttet til spesielle typer programmer, kommer driverproblemer. I redaksjonen har vi blant annet støtt på problemer med flere skjermkort i spesielle situasjoner.

Flere av maskin- og programleverandørene lar deg laste ned oppgraderinger, eller planlegger å legge ut oppgraderinger i nær framtid. I verste fall kan du pakke bort programmer for godt, eller betale for en oppgradering, slik tilfelle er med PowerQuest DriveImage.

Liste over problemer

Her er listen vår, basert på problemer som vi selv har opplevd, og problemer som er hentet fra en liste hos pcworld.com:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer