Proff videoredigeringfor hjem og jobb

Med det nye videoredigeringskortet Bravado 2000 ønsker Truevision å tilby videoredigering med høy kvalitet både til hjemmebrukere og til firmaer. Bravado 2000 er en komplett pakke som kommer med et PCI-innstikkort til PCen, en ekstern boks for tilkobling til videokamera og all nødvendig programvare.

Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Publisert

Pakken gir deg muligheten til å redigere video, legge på spesialeffekter og sy det hele sammen til en komplett presentasjon. Kortet kan også håndtere lyd. Det ferdige resultatet kan enten legges tilbake til videotape eller lagres elektronisk i eksempelvis MPEG-format for presentasjon på Internett eller bedriftens lokale nett.

Bravado 2000 har profesjonell kvalitet, og støtter fullskjerm S-video både inn og ut (uten tap i bildefrekvens). Det har støtte for både NTSC og PAL.

Video er noe av det mest krevende du kan gjøre på en PC, og du bør minimum ha en maskin med 200 MHz MMX prosessor og en svært rask harddisk. Kortet sender 6 MB i sekundet, og disken må kunne håndtere en slik hastighet for at det hele skal fungere.

Bravado 2000 er et kort som er tilpasset Windows 95, men det kommer også NT-drivere etter hvert. Kortet jobber ikke mot de aller mest profesjonelle videoredigeringsprogrammene, men Adobe Premiere 4.2 (med oppgradering til versjon 5 når den kommer) følger med i pakken.

Bravado 2000 koster 7 000 + mva., så markedet for hjemmebruk er nok noe begrenset enda. Med en litt lavere pris ville pakken være en ideell løsning også for hjemmebrukere. For mindre bedrifter som ønsker å benytte vide til ulike formål er prisen overkommelig, og billigere enn nærmeste konkurrent i denne klassen. Norsk distributør er Zea Norge AS, tlf. 22 23 58 00.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer