Proffe animasjoner med Headline Studio

Reklame er Internettets inntektskilde nr. 1, og gode verktøyer for å lage bannere har vært mangelvare. Nå kommer Metacreations med Headline Studio, som er spesielt flink til å animere tekst.

Proffe animasjoner med Headline Studio
Publisert

Headline Studio kommer i utgaver både for Mac og PC, og vil typisk være et verktøy for de litt proffe reklamemakerne. Vi har sett programmet demonstrert av en representant fra Metacreations, og vi ser helt klart verdien.

Enkel animering av tekst

Den kanskje viktigste egenskapen til Headline Studio, er at programmet på en enkel måte lar deg lage avanserte tekstanimasjoner. På en svært enkelt måte kan du legge inn bokstaver som gjør nesten hva du vil med en "dra og slipp" metode som helst sikkert vil være enkelt for de fleste å komme i gang med.

Teksteffektene det er snakk om inkluderer alle former for bevegelse over banneren, men også langt mer sofistikerte effekter som en tekst som f.eks. først er utydelig (blur), og deretter bli skarpere, slik:

Men programmet håndterer også bilder og andre grafikkelementer på en OK måte, så hvis du ikke er alt for kravstor, vil programmet kunne dekke også slike behov.

Klikk her for å se flere animasjoner laget med Headline Studio.

Ett av flere verktøyer?

Programmet mangler enkelte egenskaper de aller mest proffe designerne vil sette pris på som import av AVI-filmer og automatisk optimalisering av fargepaletter (slik Ulead sitt animasjonsprogram kan gjøre). Selv om noen av disse funksjonene mangler, er det ingenting i veien for å begynne i Headline studio og fortsette i eksempelvis Ulead.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer