Proffe CD-kopier på 1-2-3

DISKUTER: Du har kjøpt musikk i iTunes Music Store, og brenner den - fullt lovlig - til CD. Du kan enkelt få platen til å se ut som om den var kjøpt i butikken. Men er det lovlig?

Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere blekkskrivere har innebygd støtte for skriving på CD- og DVD-plater. Enkelte av oss er i tillegg kreative og lager egenkomponerte etiketter, mens andre ønsker at platene, enten det er snakk om sikkerhetskopier eller musikk som er kjøpt hos for eksempel iTunes Music Store eller MSN Music, skal se ut som originalplatene.

Problemet med sistnevnte løsning er bare at den nødvendige grafikken ikke følger med når du laster ned musikken. Det lille album-ikonet holder ikke til annet enn skjermvisning. Så hva gjør du da?

Har du tilgang til original-CD og en skanner, er det naturligvis fullt mulig å digitalisere både CD-etiketten og omslaget, for så å skrive disse ut igjen. Det fordrer imidlertid at du har en viss kontroll på prosessen, inkludert etterbehandling i et egnet fotoprogram.

CD-omslag på nett

Som for så mange andre "behov" har det imidlertid dukket opp flere nettsamfunn som har spesialisert seg på å dele plateomslag og etiketter mellom brukerne, både CDer, DVDer og spill. Enkelte har arkiver på hundretusener av titler. Med andre ord har andre alt gjort skanne- og redigeringsjobben for deg, og dersom du har kjøpt musikken i nedlastbar form, har du plutselig muligheten til å lage CDer som blir til forveksling lik den fysiske originalen i platebutikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer