Proffklassen: 2.000 til 3.000 kroner

Bose er fortsatt best på støydemping, men når det gjelder lydkvalitet blir de parkert.

PROFFKLASSEN: Fra venstre nederst: Bose og så Sennheiser. Øverste rad PSB og Philips. Foto: ØYVIND PAULSEN
PROFFKLASSEN: Fra venstre nederst: Bose og så Sennheiser. Øverste rad PSB og Philips. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sennheiser MM550-X

Med en pris på rundt 2.800 kroner er dette testens nest dyreste alternativ. Dessverre ble vi skuffet.

Lyd: Sennheisers alternativ skiller seg ut ved å kunne brukes både med kabel og med Bluetooth. Lyden er lav og puslete via kabel, men våkner til liv med Bluetooth.

Bra blir det likevel ikke: Antydning til papplyd i bassen, og noe upresist stereobilde når du kobler inn støydempingen. Utpreget nøytral, du får ikke rockefoten av denne.

Styringen på selve øreklokkene fungerer helt greit, og øreklokkene er behagelige å ha på. Beskjeden størrelse og vekt gjør dem i tillegg reisevennlige

Karakter, lyd: 3.

Sennheiser skuffer oss i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN
Sennheiser skuffer oss i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Aktiv støydemping på Sennheiser: De fungerer aller best på kontoret, der de er spesielt gode til å redusere viftestøy. Lite egenstøy gjør den også velegnet på kontoret dersom du skal konsentrere deg.

Men på tog og T-bane ble vi skuffet. Fjerner ingenting, i stedet dempes bare den jevne togduren ned til et lavere nivå. Klart bak Bose, men også bak PSB - som her får drahjelp av de store klokkene. Med støydemping aktivert går også volumet ned. Vi forventer mer til prisen.

Støydempingen står dermed til en litt svak 4.

Totalkarakter, Sennheiser MM550-X: 3

PSB M4U 2: Pris 3.000 kroner.

PSB: Testens dyreste hodetelefoner gjør en ganske så god figur, men de er store. Foto: ØYVIND PAULSEN
PSB: Testens dyreste hodetelefoner gjør en ganske så god figur, men de er store. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Lydkvalitet PSB: Her får du store myke øreputer som gjør hodetelefonene behagelig å bruke, selv over lang tid. De føles dog vel store til mobilt bruk.

PSB skiller seg ut ved at vippebryteren på siden kan stå i tre posisjoner. Nederste alternativ gir deg vanlig lyd uten forsterker eller støydemping aktivert, midterste posisjon gir deg lyd med forskerker, mens øverste posisjon gir deg både forsterker og aktiv støydemping.

Forskjellen på aktiv drift med og uten støyreduksjon oppleves som liten. Men lyden får derimot et bra løft med forsterkeren innkoblet, enten du velger å redusere støyen eller ikke. Du merker det best på mellomtone og diskant, som blir klarere og mer detaljert.

Vi liker også at ledningen kan festes både på høyre og venstre øreklokke, men fjernbetjeningen på ledningen burde hatt flere valg.

Karakter lyd: 4

Støydemping PSB: Den aktive støykretsen produserer i seg selv egenstøy, og den kan faktisk blitt litt plagsom hvis du sitter i et stille rom, eller har behov for å konsentrere deg på kontoret. Siden du her kan skru av støydempingen og fortsatt ha forsterkeren aktivert er det likevel ikke noe stort problem.

På kontoret demper PSB effektivt viftestøy, samtidig som den slipper gjennom stemmer slik at du kan snakke uten å heve stemmen.

Det gode inntrykket forsetter når vi tar dem ut, både som fotgjenger og som passasjer hos ruter og NSB: Støydempingen fjerner nesten all støy fra togkupeen og demper fint støy fra skinnegangen, eller knirking fra trikken.

Ikke like effektiv som Bose, men likevel blant de beste.

Karakter støydemping: 5.

Totalkarakter PSB: 4,5, som rundes ned til 4.

Anbefalt produkt: Bose QuietComfort 25

Reiser du mye er det QC 25 du skal ha. Foto: ØYVIND PAULSEN
Reiser du mye er det QC 25 du skal ha. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
ANBEFALT: BOSE QC25
ANBEFALT: BOSE QC25 Vis mer


Lydkvalitet: Den gode nyheten er at de har bedre lyd enn forgjengeren QC 15. QC25 er blant annet mer presise og gir flere detaljer i lydbildet, med en noe strammere bass. Lydsignaturen er fortsatt ganske nøytral, dynamikken er helt på det jevne. Jevnt over helt ok, men det låter heller ikke veldig engasjerende, og til en pris på rundt 2.500 ønsker vi oss mer.

Lydkarakter: 4.

Aktiv støydemping Bose:
Fortsatt er det ingen som matcher Bose i paradegrenen: Lav egenstøy, god på å stenge ute viftestøy, skinnegang fra tog eller T-bane og andre jevne durer.

Setter du den aktive støydempingen høyest, er derfor QC25 et soleklart anbefalt produkt, for der er den fortsatt klart best.

Karakter: 6.

Totalkarakter Bose: Terningkast 5.

BEST I TEST: Philips Fidelio NC1


Med en pris på 2.290 kroner er alternativet fra Philips det rimeligste i denne klassen. Men prioriterer du lydkvalitet er det disse vi ville kjøpt.

God støydemping, enda bedre lyd gir Best-i-test i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN
God støydemping, enda bedre lyd gir Best-i-test i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Lyd: Kraftig og spenstig med imponerende bass. Samtidig tar den vare på mellomtone og diskant med et rikt detaljnivå. Raffinert sak. Philips kan dette, og med Fidelio-serien gjør de svært mye riktig.

Ingen dramatiske forskjeller på støydemping av/på, men den runde toppen vi liker godt blir litt spissere med støydempingen på. Lettdrevne.

Best på lyd av alle i denne sammenligningsrunden, så hvis lyd er ditt hovedkriterie er dette modellen du bør velge.

Hodetelefonene er svært behagelige å ha på, men det blir en del lekkasje utad med slike puter som sitter utenpå og ikke lukker seg rundt ørene. Et lite søkk i midten av putene (som f.eks. Pioneer med samme prinsipp ikke har) hjelper mye på komforten og litt på «lyden utenpå ørene»-effekten.

Totalt lyd: Klart terningkast 5.

BEST I TEST Philps Fidelio NC1 har god støydemping, men enda bedre lyd. Vår favoritt.
BEST I TEST Philps Fidelio NC1 har god støydemping, men enda bedre lyd. Vår favoritt. Vis mer


Aktiv støydemping Philips: I likhet med Bose får du her en slags innsugingseffekt når den aktive støydempingen slår inn. Det er i utgangspunktet et bra tegn. I motsetning til Bose avgir støydempingen i seg selv litt for mye egenstøy, eller bakgrunnsus.

Det gjør at de ikke blir fullt så godt egnet til å brukes om du vil jobbe i stillhet på jobben (altså uten musikk).

Men bortsett fra det jobber støydempingen godt: Viftestøyen blir omtrent helt borte, og når du beveger deg ute blir trafikkstøyen klart og tydelig dempet til et langt mer behagelig nivå. Dette merkes også på toget, der skinnestøyen ikke bare dempes, men nesten forsvinner.

Terningkast støydemping: 5.

Totalt terningkast: 5.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer