Program til å bygge hus?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg planlegger et tilbygg til huset, og lurer på om det finnes noen gode gratis-programmer hvor man enkelt kan tegne og planlegge tilbygget. Det hadde vært snedig hvis man samtidig kunne ha beregnet forbruk av f. eks Leca.

Har du noen gode tips?

Hilsen Pål

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes mange forskjellige programmer for dette, av svært varierende kvalitet. Selv har vi ikke testet noen av dem, så dette er ingen anbefaling eller garanti for at de faktisk gjør jobben :)

Når det er sagt er det mest brukte programmet antakelig 3D Home Architect Home Design Deluxe 6 fra Broderbund. Dette lar deg ?bygge? og innrede et helt hus om du vil, med detaljerte mål og materialer, som du senere kan ta deg en virtuell spasertur i. Men det regner ikke ut materialbruken for deg.

Det eneste programmet jeg fant på nettet som klarer akkurat den biffen, er Home Designer fra Quality Plans & Software, som virker som et langt kraftigere verktøy ? og altså kan lage materiallister for deg. Hvorvidt den dekker Leca-blokker er jeg derimot ikke sikker på :)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer