Programmene som knekker koden

DVD-kopisperrene blir stadig mer avanserte. Disse programmene gjør jobben.

Publisert
Sist oppdatert
... sannsynligheten for at minst én av dem klarer å kopiere den siste plata du kjøpte er ganske høy


For å beskytte originalplatene er det mange som velger å brenne en kopi som brukes til daglig, mens originalen settes på et trygt sted i hylla.

Å ta en sikkerhetskopi til privat bruk er også helt lovlig her til lands.

Produsentene er derimot ikke like glade for at forbrukerne tar DVD-kopier, og mange av dem prøver så godt de kan å hindre det ved å legge inn mekanismer for å beskytte mot kopiering. Én teknikk er for eksempel å skrive en del feilinformasjon på plata som gjør at de fleste kopiprogrammer blir lurt og tror plata er ødelagt.

>> Les også: Slik redder du CD-plata

De siste årene har vi imidlertid omtalt noen kopiprogrammer her på DinSide som ikke lar seg lure så lett, og sannsynligheten for at minst én av dem klarer å kopiere den siste plata du kjøpte er ganske høy. Her er godbitene:

DVD Shrink - En av de mest populære kopieringsprogrammene fordi det er enkelt i bruk og kan krympe en DVD-plate slik at den kan brennes ut på en 4,7GB-plate. Vi har skrevet opptil flere ganger om DVDShrink, for eksempel i denne artikkelen.

DVD Decrypter - Brukes av mange for å brenne ut ISO-filer, men også for å lage ISO-filer av DVD-plater. Dette har vi ikke omtalt separat, men vi har omtalt nestemann:

RipIt4Me - Har ry på seg for å være en av de beste og fungerer som en utvidelse av DVD Decrypter, som du også er nødt til å laste ned for å bruke programmet. Du kan lese mer om programmet i denne artikkelen.

Nero Recode - ett av programmene i den etter hvert svært så omfattende Nero-pakka. Vi har skrevet om programmet her og om selve Nero-pakka opptil flere ganger, og selv om programmet koster penger, har det også funksjonalitet som ingen av de andre kan skilte med.

>> Les også: Slik lager du en YouTube-DVD

Programmene som knekker koden


Til mobil/iPod

I den senere tid er bærbare mediespillere stadig mer aktuelt, og for å overføre en DVD-plate til et format som du kan bruke på iPod, mobil eller hva det skulle være, er det noen programmer som er godt egnet.

CloneDVD Mobile gir gode resultater og er lett å bruke, men programmet koster penger etter at du har prøvd det i 21 dager. Du kan se det i bruk i vår gjennomgang.

Handbrake - Et populært gratisalternativ som tar "alt" og konverterer til egnet format. Du kan også velge om du vil "brenne" undertekstene inn i bildet hvis du er glad i å lese hva de sier på filmen. Les mer i vår artikkel.

Bakgrunnsprogrammer

Ikke alle disse programmene klarer alt, men kan brukes i kombinasjon med et "bakgrunnsprogram" for å oppheve kopisperren. Hvis du opplever problemer kan det være verdt å kjøre ett av disse i bakgrunnen.

DVD43 - Gratisprogram omtalt i denne artikkelen, men fungerer ikke like godt som...

AnyDVD - Kongen på haugen når det gjelder å lurke i bakgrunnen og oppheve kopisperrer. Vi har omtalt det i denne artikkelen, og det finnes dessuten i en HD-versjon som fungerer på HD-DVD og Blu-Ray: http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer