Programmene som knekker koden

DVD-kopisperrene blir stadig mer avanserte. Disse programmene gjør jobben.

Publisert
Sist oppdatert

For å beskytte originalplatene er det mange som velger å brenne en kopi som brukes til daglig, mens originalen settes på et trygt sted i hylla.

Å ta en sikkerhetskopi til privat bruk er også helt lovlig her til lands.

Produsentene er derimot ikke like glade for at forbrukerne tar DVD-kopier, og mange av dem prøver så godt de kan å hindre det ved å legge inn mekanismer for å beskytte mot kopiering. Én teknikk er for eksempel å skrive en del feilinformasjon på plata som gjør at de fleste kopiprogrammer blir lurt og tror plata er ødelagt.

>> Les også: Slik redder du CD-plata

De siste årene har vi imidlertid omtalt noen kopiprogrammer her på DinSide som ikke lar seg lure så lett, og sannsynligheten for at minst én av dem klarer å kopiere den siste plata du kjøpte er ganske høy. Her er godbitene:

DVD Shrink - En av de mest populære kopieringsprogrammene fordi det er enkelt i bruk og kan krympe en DVD-plate slik at den kan brennes ut på en 4,7GB-plate. Vi har skrevet opptil flere ganger om DVDShrink, for eksempel i denne artikkelen.

DVD Decrypter - Brukes av mange for å brenne ut ISO-filer, men også for å lage ISO-filer av DVD-plater. Dette har vi ikke omtalt separat, men vi har omtalt nestemann:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer