Programmer levert på minneplugg

Blir minneplugger billigere enn CD/DVD?

Publisert
Sist oppdatert

Hva som er standard utstyr på PC-er er viktig når man skal selge tilbehør. Blant det viktigste tilbehøret er programvare, som helt siden CD-ROM ble definert i 1985 har blitt distribuert på optiske plater.

Men mange datamaskiner har ikke lenger noen leser for optiske plater. Dette gjelder spesielt de små og lette bærbare, verken luksusvarianten Apple Air eller billige netbooks er utstyrt med CD/DVD-ROM, heller ikke de minste fra andre leverandører som Dell og Lenovo.

Det er selvsagt ikke umulig å legge inn programvare på denne type maskiner, det kan gjøres over nettverk, med eksterne lesere eller USB-minneplugger.

Av disse tre mulighetene er det bare én som er en fysisk gjenstand som kan konkurrere med optiske plater på de fleste områder - minnepluggen!

Den er billig, rask og har kapasitet som langt overgår optiske medier.

Programmer, musikk, film ++

Symantec, som selger Norton, har nettopp lansert Internet Security Netbooks Edition på USB-minneplugg. Grunnen til dette er at veksten i salget av små bærbare er beregnet til å øke med nærmere 80 prosent i 2009 - til rundt 21 millioner enheter. Da ligger det et potensiale for en viss andel av dette som potensielle kunder. Dette gjelder spesielt når en stor del av brukermassen er det man kaller Vanlige Brukere, og ikke den harde kjerne av gadget-geeks og nerder som først omfavnet de minibærbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.