Syv kjekke tips til MacOS' Forhåndsvisning

Programmet som følger med på Mac kan gjøre en rekke smarte ting

Gjør mer enn bare å forhåndsvise filer.

KAN MYE RART: Forhåndsvisning kommer ferdig installert på alle Mac-er, men mange vet ikke at dette programmet faktisk kan gjøre en hel del. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN MYE RART: Forhåndsvisning kommer ferdig installert på alle Mac-er, men mange vet ikke at dette programmet faktisk kan gjøre en hel del. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Når du starter opp en ny Mac for første gang, ligger det en god håndfull programmer forhåndsinstallert på maskinen, som nettleseren Safari, Bilder-appen, FaceTime og iTunes.

Ett som sjelden får så mye oppmerksomhet, er programmet Forhåndsvisning, eller «Preview» som det heter i den engelske utgaven av operativsystemet.

Dette er programmet som gjør at du kan forhåndsvise filer du dobbeltklikker på; enten det er bilder, PDF-filer eller liknende.

Men Forhåndsvisning har også en rekke triks i ermet – her er sju av dem:

#1: Forhåndsvis med mellomromstasten

Vi tar med denne lille detaljen først, rett og slett fordi vi til stadighet opplever at folk ikke vet om denne snarveien:

Hvis du merker en fil; det være seg i filutforskeren (Finder), et vedlegg i epostprogrammet eller liknende, kan du trykke på mellomromstasten for å forhåndsvise den kjapt med QuickLook-funksjonen; uten å åpne selve forhåndsvisningsprogrammet.

Dette kan du også gjøre dersom du har filvelgeren åpen (dersom du skal laste opp ei fil til et nettsted, for eksempel) og vil dobbeltsjekke at du velger riktig fil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer