Programvare for CD-brenning

Alle CD-brennere vi har testet leveres komplett med programvare for brenning av flere typer CDer. Det er to løsninger som går igjen, Adaptec Easy CD Pro og CeQuadrat WinOnCD. Felles for begge programmene er at de fungerer helt utmerket.

Publisert

I CD-brennernes barndom, for et par år siden, var det ingen spøk å brenne CDer. Programvaren var klønete og brennerne var kranglete. På toppen av det hele var brennerne svært dyre, CD-R-platene var dyre og av varierende kvalitet, og det hele låste seg ofte under brenningen. Dette er heldigvis et tilbakelagt stadium. Både brennerne og programvaren har blitt utviklet til et nivå hvor det er både enkelt, praktisk og forutsigbart å lage egne CDer.

Begge programmene vi testet presenterer to vinduer med filoversikt, som i Windows Utforsker. Det er bare å navigere seg frem til katalogen hvor filene du vil brenne er lagret. Så er det bare å dra og slippe på vanlig Windows-vis, både for mapper og enkeltfiler - nærmest som å kopiere til diskett.

Når du er ferdig med dette, er det bare å sette i gang brenningen. Du får opp et vindu som viser fremdriften i prosessen, og når det hele er ferdig serveres CD-en nærmest rykende fersk på et fat, siden skuffen i brenneren åpnes automatisk når prosessen er over.

Testing av brenneprosessen

Første gang du skal bruke brenneren er det lurt å kjøre en test. Alle brennerprogrammer gir deg muligheten til å bare teste, teste og brenne hvis testen er vellykket, eller å gå rett til brenning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer