Programvare for webkamera

Tidligere fulgte det med egne brukerprogrammer for webkamera, men dette har endret seg.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er det først og fremst MSN Messenger og Skype som brukes til å chatte med webcam, selv om det finnes mengder av andre programmer som har lignende muligheter. Yahoo! Messenger var tidligere ute enn MSN med fungerende video, men Microsoft har overtatt tronen også her.

Tidligere fulgte det med programvare for opptak og redigering av egen video, animasjonsprogram for å sette sammen enkeltbilder til video, tidsstyrte opptak, bilderedigering og løsninger for web-publisering. Men det er bare rester igjen.

Den aller enkleste løsningen som ble levert med kameraene vi har testet kommer fra Trust.

Her er det bare et enkelt vindu med menylinje - det er det hele. Som plaster på såret følger det med et eget redigeringsprogram: Arc-soft Video Impression.

Clas Ohlson leverer med et lite program som kalles VP-EYE. Det er litt mer forseggjort, men byr likevel bare på opptak av bilder og video.

Philips har et noe mer omfattende kontrollpanel, som i tillegg til kontroll av kamera, opptak av stillbilder og video, kan ta bilder og lagre lokalt når kameraet registrerer bevegelse. Det er også snarvei til en side med forskjellige messenger-tjenester og oppsett for webpublisering fra kameraet på et par nettsteder som tilbyr slike tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer