Programvare

Publisert

Programvare

Det følger med tre programmer i pakken - XGWorks, XGEdit og TWE. Yamaha står selv bak utviklingen av disse programmene, og de er skreddersydd for SW1000XG og andre beslektede Yamaha-produkter.

XGWorks er et integrert MIDI/Audio sequencer-program, som har redigering og opptak på flere nivåer. MIDI-dataene kan du se som noter eller piano-rull, og du har full styring over alle kortets finesser.

Designet er ikke det mest estetisk tilfredsstillende vi har sett, det har et klart leketøyspreg, etter vår mening. Likevel er det et glimrende utgangspunkt for å komme i gang med å lage musikk, siden funksjonene er på plass.

Programmet er ganske logisk i oppbygningen og avviker ikke fra betjeningsløsninger som de fleste er vant til.

XGEdit er et program som kan brukes sammen med andre sequencer-programmer som ikke har støtte for alle finessene på SW1000XG. Da kjører du begge programmene samtidig, og bruker XGEdit til å endre de parametrene du ønsker.

For å få til dette trenger du gjerne et lite program som kan rute MIDI-dataene både fra XGEdit og sequencer-programmet ditt. Dette programmet heter Hubi's MIDI LoopBack og følger med på installasjonsCDen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer