Project IGI

Realistiske, militærinspirerte actionspill er i skuddet for tiden. Det er vel og bra, men det skal mer til enn å bare gi spilleren noen ekte våpen…

Publisert

Project IGI (I’m Going In) er utviklet av det Oslo-baserte selskapet Innerloop. Deres største suksess hittil er flysimulatoren Joint Strike Fighter fra 1997, og IGI er faktisk en videreutvikling av denne teknologien.

Spillet handler om en tidligere britisk SAS-soldat, hvis oppdrag er å kjempe seg gjennom områder i den tidligere Sovjetunionen for å eliminere en russisk terrorist. Bakgrunnshistorien er uansett ganske irrelevant i forhold til hva du gjør i spillet – vi brydde oss ikke mye om hva plottet var mens vi holdt på.

IGI er et førstepersonsspill, og kontrollopplegget er akkurat som i andre spill av denne typen. Det som er annerledes er imidlertid at det blir lagt mye vekt på realisme – det skal ikke mange skudd til før du faller død om, og våpnene du bruker tømmes for ammunisjon like fort som ekte vare. Selvsagt må du regne med rekyl og andre faktorer som skiller de forskjellige våpnene fra hverandre. I løpet av spillet får du sjansen til å leke med mange velkjente merker som AK-47, MP5 og Desert Eagle.

Snike eller ikke?

Project IGI skal i utgangspunktet blande rett frem action og forsiktig sniking rundt overvåkningskameraer. Vi liker å holde oss usynlige, men det fungerer dessverre ikke så bra som planlagt. Først og fremst er den kunstige intelligensen til soldatene alt for dårlig, ofte løper de bare rundt som forvirrede høns. Dessuten mangler flere av oppdragene virkelig dybde, og snikeaspektet virker som en tvungen måte å gjøre dem mer interessante enn de egentlig er.Vi synes generelt at spillbarhetsnivået i spillet er temmelig lavt. Selv om det er tøft å leke spesialstyrkesoldat, blir det lite inspirerende når du kjemper deg gjennom base etter base full av dumme motstandere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer