Prosessor-guide del 2

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 27.06.07

Før du går til innkjøp av ny prosessor, bør du vite litt om de forskjellige løsningene. Og ikke minst: brikkesettene.

Tidligere var det å velge prosessor et svare strev med forskjellige sokler (se forrige side), men dette har i stor grad stabilisert seg for privatmarkedet. Intels hovedsokkel er LGA775 (også kjent som bare socket 775), og her finner du alt fra Pentium D til de nyeste firekjernes (quad) Core 2-prosessorene. AMD har på sin side sokkel AM2, som tok over for "gode, gamle" sokkel 939 i 2006.

Prosessor og brikkesett

Selv om nå sokkelen er den samme for forskjellige prosessorer, betyr dessverre ikke dette at alle hovedkort med LGA775-sokkel støtter alle prosessorer som fysisk passer, og dette har hovedsakelig med brikkesettet å gjøre. Har du for eksempel planer om å oppgradere fra en sokkel 775 Pentium D til en Core 2 Quad er det godt mulig du også må bytte ut hovedkortet - det kommer helt an på hvilket brikkesett du har.

Regelen her er å dobbeltsjekke at hovedkort og prosessor er kompatible før du kjøper.

For AMD er det for tiden mindre komplisert, siden sokkel AM2 ikke har vært i handelen like lenge. Likevel gjelder det samme her: sjekk kompatibilitet før du handler, selv om du skal være bra uheldig for å finne en AM2-prosessor og AM2-hovedkort som ikke passer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer