Prosessor-prisfest i oktober?

Intel lanserer ny prosessor og AMD vil være med å konkurrere. Dette betyr kraftige priskutt og kamp om markedet. Vi kan bare glede oss. Eller finnes det skår i gleden?

Prosessor-prisfest i oktober?
Publisert

Spekulasjonene fortsetter om Intels planer for høsten og neste år. Det siste som har kommet frem er at prisnivået på Pentium 4 vil bli vesentlig lavere enn først antatt. Dette skyldes at den relativt lave ytelsen rett og slett gjør det umulig å plassere Pentium 4 i toppsjiktet.

Forvirrende?

De fleste har fått med seg at ytelsen i forhold til klokkehastighet ikke har noen direkte kobling. Ved tidligere lanseringer av nye prosessorer har det vært endringer i arkitekturen som i seg selv har gitt større ytelse, selv ved nesten samme klokkefrekvens.

Slik er det ikke lenger, her lover Intel at det er potensialet som gjelder, og at klokkehastigheten på Pentium 4 vil bli mye høyere etter hvert.

Men det hjelper lite for Intels kunder, som gjerne vil tilby de raskeste PCene til de mest krevende kundene, slik som de alltid har gjort. Så kan de fylle på med langsommere modeller til alle oss andre, for å få opp volumet.

Nå tyr Intel til helt ordinære kremmertriks, de må jo holde hjulene i gang mens det jobbes intenst i bakgrunnen med forberedelsene til neste generasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer