Prosessorer på vei

Nye prosessorer er på vei, her er oversikten over det vi kan vente å se fra Intel og AMD i 2004.

Prosessorer på vei
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år betyr nye prosessorer, både fra AMD og Intel. Vi kommer til å se raskere utgaver av dagens prosessorer, men også nye modeller som krever nye brikkesett og dermed også nytt hovedkort.

Er det lurest å vente på neste generasjon prosessorer eller er det noe å hente på de siste variantene av dagens generasjon? Det kommer an på hva slags maskinvare du har og hvor mye du er villig til å betale. Og ikke minst hvor lenge du vil vente. Prisene synker jo også kraftig når de nye prosessor-generasjonene dukker opp.

Vi har satt opp noen tabeller for oversiktens skyld:

AMD i 2004

Prosessorer på vei


Kjører du allerede Athlom 64, eller har tenkt å anskaffe deg en Athlon 64 i sokkel 754, så ser du at den ender opp i 3700+ utgave nærmere sommeren.

Har du høyere ambisjoner må du velge en annen variant, med den nye 939-sokkelen. Denne støtter doble minnekanaler, dvs. 128-bits grensesnitt mot minnet. AMD mener at dette vil kompensere for et mindre hurtigminne, det vil vi finne ut etter hvert.

Også 940-platformen vil få et nytt medlem, men så ser det ut til at denne vil forsvinne ut av bildet.

Intel i 2004

Prosessorer på vei


Vi ser at dagens P4 på sokkel 478 kommer opp på 3,4 GHz, men så er det slutt.

Etter en periode med overlapping på samme sokkel som dagens Northwood P4, vil neste generasjon Prescott Pentium 4 gå lenger enn 3,4 GHz.

Men da må du opp på annen sokkel, nytt brikkesett og nye hovedkort, hvis du skal kunne glede deg over 4 GHz på slutten av året

Kilde: Anandtech

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer