Prosessorkrigen: AMD tar nytt grep

Det er stort sett klart hva som vil bli AMD sitt neste skritt for å spise markedsandeler fra Intel. Men veien fram er ikke helt uten hindringer, og AMD har ikke helt kontroll over fremdriften.

Prosessorkrigen: AMD tar nytt grep
Publisert

AMD har solgt over 1,2 millioner Athlon-prosessorer i første kvartal i år, og konsernet har nådd en omsetning på over 1 milliard dollar i samme periode. Dette gir et godt grunnlag for videre ekspansjon, og markedsandelene er helt oppe i 20 prosent i Japan. I den øvrige delen av verden er den riktignok noe lavere.

Athlon K-75 snart ute

Den nåværende toppmodellen av Athlon-prosessoren, som bygger på K-75-arkitekturen, har snart sett sine beste dager. På samme måte som Intel gjorde med Pentium III, går AMD bort fra kortløsningen og over til en ren brikkeløsning med etterfølgeren Thunderbird.. Det vil si at Slot-A forsvinner og Socket-A kommer i stedet. Dette er en billigere løsning både i produksjon hos prosessorfabrikantene og i montering hos PC-produsentene.

Samtidig blir hurtigbufferen integrert i selve brikken. Dette gjør at Athlon tar igjen det lille forspranget Intel fikk med Pentium III, hvor også hurtigminnet ble flyttet inn i brikken, halvert i størrelse, men doblet i hastighet.

Mer om disse prosessorene kan du lese 8055">i denne artikkelen.

Forsinket

Tidspunktet for start av leveranser av Thunderbird var opprinnelig satt til månedskiftet april/mai, men dette ser ikke ut til å bli realisert. Først helt i slutten av annet kvartal, i praksis i juli, vil det være reelle muligheter for å skaffe seg prosessoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer