Prosessorkrigen raser videre

Hvis du tenker på å kjøpe ny PC og synes det er vanskelig å velge, så ta det helt med ro - snart blir det enda verre! Nå kommer nemlig AMD og Cyrix med alternativer til Intels prosessorer.

Det er faktisk alterntiver til Intel! Foto: ?
Det er faktisk alterntiver til Intel! Foto: ? Vis mer
Publisert

Tidligere eksisterte det ingen reelle konkurrenter til Intel Pentium, men så kom både AMD og Cyrix med billigere og til dels kraftigere prosessorer. Intels svar på utfordringen var å lansere Pentium II med en helt ny og patentbeskyttet innpakning av prosessoren – Slot 1.

Den 15. april ble også hastigheten mellom prosessoren og minnet økt fra 66 til 100 MHz med Intels BX-brikkesett. Dessuten ble en rimeligere variant av Pentium II – Celeron – lansert, i tillegg til nye modeller i toppsjiktet. Til høsten kommer også Xeon, som bruker Slot 2, og vil gi enda mer ytelse, men til en høy pris.

Intel faser nå ut gamle Pentium og den tidligere innpakningen av prosessoren (Socket 7) og overlater denne teknologien til konkurrentene. Disse jobber nå med å videreutvikle denne tidligere standarden til å kjøre med 100 MHz-buss.

Tidsskjemaet

Om kort tid vil vi ha Intels løsninger som troner på ytelsestoppen, men samtidig vil det finnes flere rimeligere alternativer for systemer hvor pris er viktigere enn topp ytelse:

Den 7. april lanserte AMD sin 300 MHz-versjon av K6-prosessoren, og i mai vil de annonsere neste generasjon, kalt K6 3D, som skal være en

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer