Prosessorvifte med lav støy?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Jeg har en PC med AMD XP 2100+ prosessor som (kjent) blir veldig varm, men jeg liker ikke støy. Har nå en Thermaltake CPU-kjøler med tilhørende 80 mm vifte, men må kjøre den på 4000 rpm for å respektabel lav temperatur.

Lurer på om det kunne være lurt å montere en 120 mm vifte (Papst) i siden på kabinettet og lage en trakt rett inn til kjøleribba på prosessoren. (Tenker da å kutte ut eksisterende vifte.) Vil det kunne bli en mer stillegående løsning?

MvhGjermund

Datadoktoren svarer

Hei Gjermund,

Jeg vil nok anbefale at du har en vifte som sitter på selve kjøleribben for at prosessoren skal få tilstrekkelig med kjøling. Din prosessor tåler fint en temperatur på rundt 60 grader, og det er nok av støysvake løsninger å velge mellom på markedet som passer til denne. Alle de store nettbutikkene for datautstyr har bra utvalg.

Dersom du har et normalt godt kabinett vil en prosessorvifte med et støynivå som ligger lavere enn 25 desibel normalt ikke være sjenerende. Et godt tips er å oppsøke produsentens egne sider dersom forhandleren din ikke oppgir støynivået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.