Xbox Game Pass

Prøv spill før du kjøper

Microsoft girer opp satsingen på Xbox Game Pass og Xbox Cloud Gaming.

XBOX GAME PASS: I forkant av årets Xbox+Bethesda-show slipper Microsoft en rekke Game Pass- og xCloud-nyheter. Foto Ina Fassbender/AFP/NTB
XBOX GAME PASS: I forkant av årets Xbox+Bethesda-show slipper Microsoft en rekke Game Pass- og xCloud-nyheter. Foto Ina Fassbender/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn to dager til Xbox’ store E3-show som blir selskapets første etter oppkjøpet av spillgiganten Bethesda, og selskapet har tydeligvis så store planer for søndag at de slipper noen nyheter allerede nå.

Spillnyhetene må du likevel vente litt på, for i denne runden handler det om Xbox Game Pass og Xbox Cloud Gaming, kanskje mer kjent som xCloud.

Strøm spillet på Xbox

Blant de større nyhetene er at Xbox-spillere snart kan prøve Game Pass-spill før de eventuelt laster det ned. Seinere i år blir Xbox Cloud Gaming tilgjengelig på Xbox slik at du ikke behøver å laste ned spillet for å spille det.

Kjekt hvis du bare vil teste et spill for å se om det er noe for deg før du kjøper, og du slipper også å vente kanskje flere timer for å laste ned spill via Game Pass-abonnementet.

– Seinere i år legger vi til skyspilling i Xbox-appen på PC og det integreres i vår spillopplevelse, for å gi flere muligheter slik som prøv før du laster ned, sier Kareem Choudry, sjef for skyspilling i Microsoft, i et innlegg på Xbox Wire-bloggen.

Microsoft satser hardt på Xbox Game Pass og sier at de planlegger å slippe eksklusive spill hvert eneste kvartal til tjenesten, noe som er gode nyheter for Xbox-spillere.

Xbox Game Studios består i dag av 23 studioer, deriblant Bethesda Game Studios, 343 Industries, Playground Games, The Initiative, Mojang, Rare og Ninja Theory som jobber med spill som «Starfield», «Halo Infinite», «Fable», «Minecraft», «Everwild› og «Hellblade II».

Bytter ut maskinvaren

I tillegg kan Xbox Cloud Gaming-brukerne vente seg en bedre opplevelse i tiden framover. De som har testet Xbox-skyspilling vet at lastetida når man starter spillet, kan være litt treig.

Nå jobber Microsoft med å oppgradere servermaskinvaren fra Xbox One S-konsoller til Xbox Series X, som skal gi betydelige forbedringer for ting som lastetider og bildefrekvens.

Samtidig går tjenesten snart ut av beta.

– Vi er nå inne i de siste trinnene med intern testing og i løpet av de neste ukene skal vi oppgradere opplevelsen for våre Ultimate-medlemmer. Verdens kraftigste konsoll kommer til Azure, sier Choudry.

Xbox Cloud Gaming er tilgjengelig på Android, i nettlesere og i beta på iPhone og iPad gjennom en nettapp. I nettleser og på iPhone/iPad kan du strømme Xbox via lenken Xbox.com/play – når du får tilgang i løpet av de neste ukene.

Xbox Cloud Gaming til TV

Microsoft satser hardt på skyspilling i konkurranse med Google Stadia og Amazon Luna og planlegger å gjøre Xbox Cloud Gaming tilgjengelig på enda flere plattformer.

Selskapet avslører at de jobber med TV-produsenter – de sier dessverre ikke hvilke – for å tilby Xbox som en app på TV-er. Når det er på plass, trenger du bare en Xbox-kontroller for å spille Xbox dersom du har en kompatibel TV.

– Vi jobber med globale TV-produsenter for å bygge inn Game Pass-opplevelsen direkte inn i TV-er slik at alt du trenger for å spille, er en kontroller, uttaler Liz Hamren, sjef for spillopplevelser og -plattformer i Microsoft.

I tillegg jobber Microsoft med en egen Xbox-strømmeenhet som du kan plugge inn i en TV eller monitor for å strømme Xbox-spill. Denne enheten kommer trolig i løpet av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer