Prøv Windows 7 gratis og uten risiko

Last ned 90-dagers versjon gratis, og installér operativsystemet i en virtuell PC.

Prøv Windows 7 gratis og uten risiko
Publisert
Sist oppdatert

En virtuell PC er et dataprogram som etterligner en fullverdig PC, der du kan installere operativsystemer og programmer etter fritt ønske. Det finnes flere slike løsninger som er gratis, blant annet VirtualBox fra Sun, og Virtual PC fra Microsoft.

Play with it

En tredje aktør, som har lange tradisjoner innen virtualisering, er Vmware. Dette selskapet har i lengre tid hatt en gratisløsning kalt Vmware Player. Ulempen med denne versjonen er at den kun har latt deg kjøre ferdig konfigurerte operativsystemer, ikke installere dem.

Men dette er nå i endring. Nå står nemlig versjon 3.0 på trappene, og en nesten ferdig versjon kan lastes ned og prøves.

Helt trygt

I denne versjonen kan du installere Windows, Linux, BSD, BeOS eller hva du skulle ønske å prøve - i trygge omgivelser. Ja, for alt som skjer i en virtuell PC, forblir i en virtuell PC. Derfor kan slike løsninger være ideelle for deg som ønsker å prøve ut nye operativsystemer, programmer etc, uten at verts-PCen blir berørt av eventuelle problemer.

Du kan enten installere fra ISO-filer eller fra CD/DVD, og i de fleste tilfellene gjør Vmware Player hele jobben uten at du behøver å gjøre annet enn å vente til installasjonen er fullført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer