PS Data 2005-01

PS Data var tidligere alltid blant de råeste på å levere gode tilbud i PC-oversikten i DinSide Data. De siste månedene har de nytt en litt mer anonym tilværelse som middelhavsfarere. Reiser de seg igjen i 2005?

Publisert

Kabinettet fra Chieftec er kanskje ikke det mest spennende, men det er til gjengjeld meget solid. Det har dessuten 2 x USB-kontakter og en firewire-kontakt i fronten.

På innsiden sitter et Socket 754-hovedkort, altså den første standarden for AMD Athlon 64-prosessorer. Brikkesettet heter nForce 3 og kommer fra Nvidia. En god løsning, men siden Socket 754 allerede er avløst av Socket 939, er ikke dette det mest fremtidsrettede valget.

Prosessoren er imidlertid kraftig nok, kun Multicom kan matche PS Datas AMD Athlon 64 3400+ prosessor. Det som imidlertid trekker ned, er at PCen leveres med 512 MB minne, mens mange denne gangen tilbyr det dobbelte. Selv om de fleste klarer seg bra med 512, er det ingen tvil om at mer minne kan slå positivt ut når du jobber med mange - og tunge oppgaver samtidig.

Også på harddiskplass har PS Data vært gjerrige denne gangen. 160 GB er 90 GB mindre enn i de rommeligste PCene i oversikten. Den er imidlertid svært støysvak, og det vil mange se på som positivt. Harddisken er tross alt ofte en vesentlig støykilde i en PC.DVD-brenneren fra NEC fikk nylig en sekser i vår test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.