PS3 eller PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har sett på den enorme maskinkraften på xbox 360 og kommende PS3 og lurer på hvordan det er mulig å selge konsollene så billig. PCen har jo mindre kraft, men koster jo langt mer?

Hilsen Thomas

Datadoktoren svarer

Hei,

Nå trykker du en av de vanskeligste knappene i hele den digitale spillbransjen. For hva er egentlig best - spill på PC eller spill på konsoll?

Kort fortalt består de aller siste spillkonsollene av en rekke spesialiserte kretser og brikker som bare har ett formål; å gi deg den best mulige spillopplevelsen. Derfor har det ikke noe "generelt" operativsystem - som du finner i PCen.

Konsollen har én klar fordel over PCen, og er det som løst kalles uniformitet. Alle spillkonsollene på en bestemt plattform, som for eksempel PlayStation 3 eller XboX 360, og alle produsentene, kan derfor være rimelig klare på hvordan spillet blir seende ut.

Du kan godt si at det er en form for latskap at spillutviklerne lager de siste spillene for konsoller før de kaster seg over PCen. De siste konsollene har også en grafikkutfoldelse som ikke ligner noe av de beste grafikkortene på dagens PC - PS3 bruker en hittil uannonsert grafikkbrikke fra NVIDIA, mens Xbox 360 har satset på ATI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.