PS3 i november

SPILLNYHET: Endelig har Sony tatt bladet fra munnen. I overraskende vending lanserer giganten sin PlayStation 3 i november. Over hele verden!

Publisert
Sist oppdatert

Vi er overrasket, nesten sjokkert, men samtidig utrolig glade. Det ser nå faktisk ut til at den etterlengtede og kontroversielle PlayStation 3-maskinen faktisk er utsatt til høsten, men at det vil slippes over hele verden samtidig, til høsten.

Helt siden E3 i fjor har Sony tviholdt ved våren 2006 som lanseringsdato, og de fleste med kjennskap til Sonys lanseringsstrategier regnet med at maskinen ville blitt lansert i Japan først og flere måneder etter i USA og i Europa. Det har vanligvis tatt lang tid for PlayStation-maskiner å nå oss.

Nå er våren offisielt en uaktuell dato, PS3 kommer ikke med det første.

Vi kan derimot vente oss maskinen i japanske, amerikanske og europeiske butikker omtrent samtidig, i november i år. Det er første gang Sony tar sjansen på en verdensomspennende lansering, og følger altså i Microsofts fotspor.

Dette ble bekreftet av Ken Kutaragi på en pressekonferanse i dag.

Det har også vært mye snakk om en mulig redesign av maskinen eller kontrolleren, men dette ble ikke nevnt i denne omgang. Vi vet heller ikke hvilke spill den kommer til å lanseres sammen med, eller hva den kommer til å koste. Den kommer imidlertid med 60GB harddisk innebygd, og en full online-tjeneste, med funksjonalitet ikke ulik Xbox Live. Flere detaljer rundt denne er foreløpig ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer