PS3 Media Server

Har du musikk, video og bilder på PC-en som du gjerne skulle vist på Playstation 3 i stua? Da er denne løsningen et must.

PS3 Media Server
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har sikkert fått med seg at moderne spillkonsoller som XBox 360 og Playstation 3 kan langt mer enn å underholde deg på spillfronten. Begge har etter hvert fått støtte for en rekke forskjellige musikk- og videoformater, men det er fortsatt et stykke fram til at disse populære maskinene spiller rubb og rake.

Dessuten har de begrenset lagringsplass, noe som ofte er et langt mindre poeng på PC-er du måtte ha i huset. Så hvorfor ikke ha alle filmer, bilder og musikkfiler trygt forvart på PC-en, og streame dem på spillkonsollet via nettverket? Det er faktisk veldig enkelt.

Enkelt takket være uPnP

Både XBox 360 og PS3 har nemlig støtte for såkalt Universal Plug&Play (uPnP). Enkelt fortalt betyr det at de er i stand til å oppdage andre uPnP-enheter i nettverket, og streame medieinnhold fra dette, både bilder, video, musikk og lyd. Du kan enkelt gjøre PC-en din til en uPnP-enhet ved hjelp av programvare, som for eksempel PS3 Media Server.

Dette lille programmet sørger ikke bare for at du kan streame innhold fra PC-en til PS3, det sørger også for å konvertere filer som ikke er kompatible, eller som har for høy bitrate for nettverkstilkoblingen, direkte mens streamingen foregår! Denne teknikken kalles transcoding.

Deler mapper

Serveren viste seg å være meget enkel å sette opp, du skrur på PS3-en din først, deretter starter du PS3 Media Server, som i neste øyeblikk oppdager PS3-en din i nettverket automatisk (forhåpentligvis). Deretter velger du ganske enkelt hvilke mapper som skal deles, og disse vil du deretter finne igjen når du blar i menyen på PS3-en:

PS3 Media Server


Legg merke til at du kan velge "transcode" eller å streame filene direkte. Velger du førstnevnte vil filene, uansett format, konverteres til MPEG-PS / AC3 under avspilling. Eventuelle undertekster (sub/srt) blir også med. Dette krever en middels kraftig PC for å fungere smertefritt.

I serveroppsettet kan du bestemme hvilken bitrate du ønsker for transcoding, noe som kan være nødvendig dersom du har en tilkobling med begrenset båndbredde, for eksempel trådløs forbindelse.

PS3 Media Server


PS3 Media Server byr videre på en rekke andre innstillinger, men normalt sett skal de bare være tut og kjør. Du trenger heller ikke å installere noen ekstra kodeker på PC-en for at løsningen skal fungere.

Gratis

Du finner mer informasjon og kan laste ned PS3 Media Server her. Programmet er gratis, og finnes i versjoner for Windows, MacOS og Linux.

Les også om Tversity, som også fungerer som medieserver for PS3 og XBox 360.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer