PS3 Media Server

Har du musikk, video og bilder på PC-en som du gjerne skulle vist på Playstation 3 i stua? Da er denne løsningen et must.

PS3 Media Server
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har sikkert fått med seg at moderne spillkonsoller som XBox 360 og Playstation 3 kan langt mer enn å underholde deg på spillfronten. Begge har etter hvert fått støtte for en rekke forskjellige musikk- og videoformater, men det er fortsatt et stykke fram til at disse populære maskinene spiller rubb og rake.

Dessuten har de begrenset lagringsplass, noe som ofte er et langt mindre poeng på PC-er du måtte ha i huset. Så hvorfor ikke ha alle filmer, bilder og musikkfiler trygt forvart på PC-en, og streame dem på spillkonsollet via nettverket? Det er faktisk veldig enkelt.

Enkelt takket være uPnP

Både XBox 360 og PS3 har nemlig støtte for såkalt Universal Plug&Play (uPnP). Enkelt fortalt betyr det at de er i stand til å oppdage andre uPnP-enheter i nettverket, og streame medieinnhold fra dette, både bilder, video, musikk og lyd. Du kan enkelt gjøre PC-en din til en uPnP-enhet ved hjelp av programvare, som for eksempel PS3 Media Server.

Dette lille programmet sørger ikke bare for at du kan streame innhold fra PC-en til PS3, det sørger også for å konvertere filer som ikke er kompatible, eller som har for høy bitrate for nettverkstilkoblingen, direkte mens streamingen foregår! Denne teknikken kalles transcoding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer