PSP9 snart klar

Photoshop-utfordreren har nådd versjon 9, og betaversjonen av programmet er nå tilgjengelig. Vi har tittet på nyhetene i dette flotte bildebehandlingsprogrammet.

Publisert
Sist oppdatert

Ved første øyekast virker det ikke som om den nye versjonen av Paint Shop Pro introduserer noen spesielt dramatiske nyheter. Men det er likevel mange nye spennende verktøy her, og forbedringer som bør gjøre arbeidsdagen din enklere.

Blant de viktigste nyhetene er en rekke nye filtre som fikser problemer mange digitale bilder har. Med ett tastetrykk kan du lyse opp bildet takket være en flash-funksjon, kompensere overeksponerte bilder og fjerne støy og artefakter raskt og presist. Alle disse filtrene er lett tilgjengelige via en egen meny.

Lettere å skape

De mer kreative får også kose seg med en rekke nye verktøy. Når du åpner et nytt bilde, får du muligheten til å velge såkalt Art Media Background, som altså lar deg velge hva slags lerret du vil male på. Du kan male og tegne med pensler, tusjer, blyanter og annet utstyr, og alle disse gir selvsagt forskjellig effekt. Hvert av disse verktøyene kan også justeres og tilpasses for å oppnå akkurat det resultatet du ønsker.

Du kan også lage dine egne farger ved å blande de fargene som allerede eksisterer.

Lerretet kan også være tørt eller fuktig, og det har naturligvis en effekt på hvordan resultatet blir seende ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer