Publisere animasjoner

Publisert

Flash lager filer i to formater: Sluttfilen, som skal vises for resten av verden, er i swf-format. Men som Flash-utvikler, lagrer du filer i fla-formatet, som er åpent for redigering.

Swf-filen er enkel å lage. Du velger eksportér, stiller inn enkelte verdier for å ha kontroll over kvaliteten og størrelsen på animasjonen eller presentasjonen din. Filene du nå lager er så små at du vil bli overrasket. Flash er nemlig det gjerrigste grafikkformatet for Internett vi noensinne har sett.

For at Flash skal kunne ses av andre, kreves det en plugg-inn-modul i nettleseren. Det er fortsatt mange som mangler denne, men den kan lastes ned gratis fra Macromedia.

For at alle skal få et godt produkt på skjermen bruker du Aftershock, som er et program som følger med Flash. Aftershock lager doble løsninger: De som har Flash installert får se Flash, og de som ikke har det, får se et bilde eller en GIF-animasjon som Aftershock lager for deg på grunnlag av Flash-filen.

Aftershock er virkelig elegant. Ikke noe tull, ingen store filer og ingen dumme feilmeldinger som dukker opp på andres skjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer