PulpTunes - hør musikken din overalt

Lettvint og elegant løsning som funker som bare det.

PulpTunes - hør musikken din overalt
Publisert
Sist oppdatert

Selv om tjenester som Spotify og Wimp tar verden med storm, er det fortsatt mange som sverger til den gode, gamle musikksamlingen de har lagret på maskinen; særlig dersom musikksmaken ikke samsvarer helt med utvalget i disse tjenestene.

PulpTunes er et lite program som gjør det mulig for deg å høre musikken du har lagret hjemme hvor enn du måtte befinne deg; enten du sitter på jobb, er på fest hos naboen din eller slapper av på et hotellrom i Praha. Det finnes mange løsninger av denne typen, og noen av de vi har omtalt tidligere er Orb og TVersity.

Dog er det ingen av dem som er like lettvint å sette opp som PulpTunes. Alt du trenger å gjøre er å installere programmet, starte det og så er alt klart til dyst. PulpTunes krever for øvrig at du har installert iTunes, eller at det finnes en gyldig iTunes-bibliotekfil på disken din (dette kan du også få til i Linux, så PulpTunes er faktisk også kompatibelt med Linux).

NB! Programmet starter som en webserver som kjører på port 15000 (default, men du kan endre til hva du vil), så noen blir nødt til å åpne riktig port i ruteren sin for å kunne høre musikken fra en annen maskin. Siden denne fremgangsmåten er ulik på forskjellige rutere, må du nesten høre med en kyndig (eller lese i manualen, Gud forby) dersom du ikke har snøring på den slags.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer