Pure Evoke Flow

DAB-radioer blir stadig mer sofistikerte. Vi har sett på en lekker sak fra Pure.

Publisert
Sist oppdatert

Stormen rundt hva som skal være morgendagens radioformat er i ferd med å stilne av. Nye DAB-radioer (Digital Audio Broadcast) løser dette enkelt med å både håndtere FM, DAB og nettradiostasjoner. Og selv om radio fortsatt er radio, er de nye ofte spekket med tilleggsfunksjoner.

En av disse er Pure Evoke Flow. Den lille radioen har en klassisk retro radiodesign, med monohøyttaler og ved første øyekast kun to skruknotter - slik det var en gang i tiden; en for volum og en for tuning.

OLED-display

Men når du skrur på radioen oppdager du at her er det mer. For det første har radioen et stort OLED-display som blant annet viser informasjon om valgt radiokanal, kortnyheter og klokkeslett, og for det andre er det fem flate touch-knapper i glassfronten. Disse har forskjellig funksjon avhengig av hvor man står, og beskrivelse vises i panelet.

I tillegg er både volum- og tuning-knappene trykkbare. Førstnevnte stenger lyden når du trykker på den, og trykker du på på tuning-knappen er det for å bekrefte et valg; som en OK-knapp altså.

Grei betjening

Selve betjeningen er enkel nok (selv om vi savner norsk språk), og via hovedmenyen kan du velge mellom DAB-radio, The Lounge, Media Player, FM-radio og Auxillary Input. Førstnevnte gav oss tilgang til 17 digitale radiokanaler, mens The Lounge er en internettjeneste der du selv kan velge hvilke nettradiostasjoner du ønsker tilgang til. Her finnes tusenvis å velge mellom, men det krever at radioen kan koble seg til et trådløst nettverk innen rekkevidde (WLAN).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer