Purrint

Er du også lei av at Print Screen-tasten bare "skriver ut" til utklippstavlen?

Publisert
Sist oppdatert

Som et normalt, anstendig menneske liker du selvfølgelig små og søte ting. Som andunger, pusekatter og Purrint, en liten applikasjon som jammen har en pusekatt som ikon på oppgavelinjen også.

Purrint er et lettvektsalternativ til gode, gamle Print Screen, og lar deg også faktisk gjøre nettopp det, altså skrive ut skjermbildet direkte.

Joda, vi vet at det å trykke Print Screen en gang i tiden faktisk resulterte i aktivitet på matriseskriveren, men det er altså maange år siden.

Heldigvis kan Purrint mer enn å skrive ut et skjermbilde (hvor ofte har du vel egentlig bruk for det), så den mest nyttige funksjonen er kanskje den at du i stedet for å skrive ut kan lagre skjermbildet automatisk som en fil (i formatene bmp, gif, jpg eller png).

Så kan du gjøre som du vil med de filene etterpå.

Men nå lurer du kanskje egentlig på hva du skal med Purrint, for Gadwin PrintScreen er jo tross alt langt mer omfattende og funksjonsrik.

Jo, for mens begge programmene ligger i bakgrunnen og venter på at du skal trykke på Print Screen bruker de litt ressurser, og hvis du ikke har så rask og ny PC gleder det deg nok å høre at Purrint kun bruker et par hundre kilobyte. For Gadwin PrintScreen snakker vi om mellom fem og ti megabyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer