PX-712A

Endelig har den kommet, 12x brenneren fra Plextor. Er den vesentlig raskere enn 8x brennerne? Svaret er ja, spesielt etter at vi fikk tak i kompatible plater.

Publisert
Sist oppdatert

Plextor er først ute med en brenner spesifisert til 12x på DVD+R. Men konkurrentene ligger hakk i hæl, med enda raskere og mer kapable brennere.

DVD-brennere har dessuten rast i pris, nå får du topp 8x brennere til under 700 kroner, og "alle" moderne PCer - stasjonære og bærbare - kommer stort sett med DVD-brenner som standard.

Så hva forventer Plextor av denne brenneren? Den er dobbelt så dyr som "røkla", støtter ikke dual layer, og det finnes ikke akkurat overflod av DVD+R plater som er sertifisert for 12x brenning. Hva har den da å by på?

Proff pakke

Det som alltid har skilt Plextor fra de andre produsentene helt fra CD-brenningens barndom, er at de alltid er tidlig ute med neste produktgenerasjon, at de leverer svært høy kvalitet, at de som regel er best i ytelse på de fleste områder, og at de satser på brukere som krever mer enn gjennomsnittet.

PX-712A lever opp til denne tradisjonen, siden de som nevnt er først ute med 12x, kvaliteten er i god Plextor-tradisjon og ytelsen er på de fleste områder faktisk bedre enn konkurrentene. Prisen er som nevnt vesentlig høyere, men de som er avhengig av et stabilt produkt med høy ytelse spanderer gjerne noen hundrelapper ekstra. Det er jo ikke mer det er snakk om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer