Quake 4

SPILLTEST: En av legendene innen førstepersonssjangeren er tilbake i ny og moderne drakt. Men klarer veteranen fremdeles å stå mot mer avanserte skytespill?

Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av Doom og Wolfenstein, er Quake en av de mest klassiske skytespillene i historien. Og i disse dager er tiden inne for oppfølgere: Doom III kom ut i fjor høst, Quake 4 er i butikk i dag, og et nytt Wolfenstein-spill er under utvikling.

De tre tidligere Quake-spillene varierte mye i tematikk. Det første var ikke stort mer enn en grafisk oppdatering av Doom, men var blant de første spillene som bruke fullt polygonale omgivelser og eksperimentere med internettspilling. Quake 2 flyttet grafiske grenser videre, og introduserte oss til den onde Strogg-rasen, hvis planet vi angrep. Det tredje Quake-spillet konsentrerte seg kun om flerspiller, og perfeksjonerte deathmatchmekanikken.

Tilbake til røttene?

Quake 4 fokuserer igjen på en enkeltspillerkampanje, som tar opp tråden direkte fra Quake 2. Det betyr at vi igjen kjemper mot Strogg på deres planet, men denne gangen spiller du ikke som en ensom marinesoldat. Helten har fått både et navn og en hel hær i ryggen.

Det er umulig å ikke nevne Doom III mens vi snakker om Quake 4. Spillene bruker samme grafiske teknologi, og mange av elementene er også temmelig like. Men fjorårets Doom fokuserte på å skremme oss med monstre som enkeltvis hopper ut av skap, brukte mørket som et virkemiddel, og hadde tendenser til å bli for langtekkelig og repetitivt til tider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer