Quantum setter opp farten

Med unntak av Western Digital, er Quantum den siste av de store harddiskprodusentene som introduserer IDE-disker med en rotasjonshastighet på 7200 rotasjoner pr. minutt. Quantum Fireball Plus KA blir tilgjengelig i mars neste år.

Foto: Quantum
Foto: Quantum Vis mer
Publisert

Quantum Fireball Plus KA er den tredje IDE-diskserien som Quantum introduserer på kort tid. Den første var Bigfoot TS som allerede er i produksjon (2018">les vår test). Den andre er Fireball CR, som først kommer i salg på nyåret.

UltraATA/66

Fireball CR er Quantums første diskserie med det nyeste EIDE-grensesnittet. 1614">Western Digital er allerede på markedet med en slik disk, og produsenter som Maxtor, Fujitsu og Seagate kommer snart etter.

Nyheten med Quantum Fireball CR er støtte for UltraATA/66 og DPS (Data Protection System). Begge deler er forklart nærmere nedenfor. Ellers er diskene identiske med 1617">EX-serien, som vi allerede har testet.

UltraATA/66-grensesnittet dobler den teoretiske maksimumshastigheten i forhold til UltraATA/33 eller UltraDMA/33 (to navn, samme grensesnitt).

For å utnytte UltraATA/66, trenger du en helt ny IDE-kabel med 80 pinner og dobbel tetthet. I tillegg må hovedkortet eller IDE-adapteret ditt støtte den nye standarden. Men selv om PCen din ikke har den nye standarden, fungerer alle de nye diskene utmerket som UltraATA/33-disker. Les mer i en egen 1614">artikkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer