Quick Media Converter

Å konvertere en fil fra ett format til et annet er plutselig blitt langt enklere.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du bruker datamaskinen til noe som helst annet enn å surfe på Den Fantastiske Interwebben (les: Internett) kommer du før eller siden til å måtte forholde deg til det faktum at forskjellige programmer og digitale enheter foretrekker forskjellige filformater.

Kanskje har du allerede blitt plaget med dette - som da videoen du lastet ned fint lot seg spille av i datamaskinens mediespiller, men på ingen måte var like samarbeidsvillig når du ville ha den inn på iPoden.

>>> Les også: De beste mediespillerne

Og det er her konvertering kommer inn - altså det å ta en fil på ett format og gjøre om til et annet format. Det finnes en rekke mer eller mindre gode verktøy til dette, men det hører til sjeldenhetene å se noe som er like enkelt i bruk som Quick Media Converter.

For nybegynnere og eksperter

Selve applikasjonen er i grunn et effektivt brukergrensesnitt for FFmpeg, som i sin reneste form er et kommandolinjebasert program for opptak og nettopp konvertering av digital audio og video fra og til en rekke formater. FFmpeg er basert på en rekke åpne og/eller gratis kodeker.

Det vi liker best med Quick Media Converter er hvor enkel den egentlig er å bruke for nybegynnere (eller late veteraner). I Easy mode har du en rekke punkter nummerert fra 1 til 8, og starter du naturlig nok med punkt (1) klikker du på ikonet som står for formatet du ønsker.

Quick Media Converter


Disse ikonene er altså snarveier til kompatible og optimaliserte innstillinger og formater for nettopp Wii, iPhone, Xbox, iPod, mobiltelefon, PSP og så videre.

I tillegg til å velge utformat må du også dra inn filene du ønsker å konvertere (2) og eventuelt velge hvor de ferdig konverterte filene skal legges (3). Deretter er det bare å klikke start (7).

Er du en av dem som ønsker litt mer kontroll har du også Expert mode som lar deg sette parametre manuelt, og gjør deg i stand til fritt å konvertere til og fra de aller, aller fleste formater innen digital audio og video.

Så du kan også bruke QMC til å konvertere rene lydfiler, eller ekstrahere lyd fra video.

Men det er mer...

Quick Media Converter kommer også med opptaksfunksjon for webkamera (dersom du liker å filme deg selv foran PC-en) og ikke minst CamStudio, som lar deg ta opp video av det som foregår på skjermen din. Kjekt å ha!

Når det gjelder Quick Media Converter og kvalitet eller hastighet har vi ikke hatt mulighet til å måle den mot alternative applikasjoner. Men konverteringen er det altså FFmpeg som står for, og denne har et godt rykte blant entusiastene.

Merk også at programmet kun utnytter en prosessorkjerne. Det er jo ikke det mest effektive, men det betyr samtidig at alle dere med tokjerneprosessorer nokså bekymringsløst kan jobbe med andre ting mens QMC kverner i bakgrunnen.

Programmet er gratis og kun for Windows. Lenke til nedlasting og mer informasjon finner du på www.cocoonsoftware.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer