Rå kraft fra Hercules

Det nyeste TNT2 Ultra-kortet fra Hercules lover bedre stabilitet og ytelse enn konkurrentene. Spesifikasjonene er i såfall virkelig imponerende, takket være Hercules sin optimalisering av klokkehastigheten.

Rå kraft fra Hercules
Publisert

Dette nye kortet heter Dynamite TNT2 Ultra, og er basert på den dyrere versjonen av NVIDIAs siste prosessor. Det som skiller dette kortet fra konkurrerende produkter som benytter den samme brikken, er hastigheten på prosessoren og minnet. NVIDIA anbefaler å sette klokkehastigheten på prosessoren til 150 MHz, og minnet til 183 MHz, men Hercules tar dette enda lenger. På deres kort er hastigheten i utgangspunktet satt til 175/200 MHz, som er meget raskt. Til sammenligning er Voodoo 3 3000 sin prosessor satt til 166 MHz.

Men dette er ikke nok: Overklokking av kortet kunne ikke gjøres mye enklere. Takket være det såkalte ”Hercumeter”-programmet, kan prosessorhastigheten settes helt opp til 200 MHz, og minnehastigheten til 250 MHz. Vil du kjøre med denne hastigheten må du nok sette datamaskinen din i en fryser, men resultatene vil garantert slå alle konkurrentene på markedet. Vi har sett på en del forhåndsomtaler av kortet, og det er tydelig at både Voodoo 3 og andre TNT2-kort blir etterlatt i støvet.

Vi ser fram til å teste kortet, og det kan allerede bestilles gjennom PSData, til ca. 2400 kr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.