Råbillig lagring i digitalkameraet

Å kjøpe ekstra minnekort av typen CompactFlash og SmartMedia til digitale kameraer er dyrt. Nå annonserer Agfa at de vil samarbeide med Iomega for å lage en vesentlig rimerligere løsning. I løpet av andre kvartal kan du kjøpe kameraer fra Agfa som kan oppgraderes med 40 MB lagring for under hundrelappen!

Råbillig lagring i digitalkameraet
Publisert

Den nye kameraene fra Agfa vil bli lansert i andre kvartal i år. I stedet for vanlige SmartMedia minnekort, vil kameraene være utstyrt med Iomega Click! innebygget i kameraet. Click bygger på samme prinsipp som Zip-disker, men er vesentlig mindre, og har en kapasistet på 40 MB. Diskene er løvtynne, og 5 x 5 cm store

Dette er svært gode nyheter for deg som vil ta mange digitale bilder. Click!-diskene vil bli solgt for under hundrelappen pr. stk. (ved kjøp av en pakke på 10), og er derfor et svært rimelig alternativ til SmartMedia som gjerne koster rundt tusenlappen for 16 MB.

Perfekt for overføring til PC

I tillegg til lav pris på selve disken, er det også rimelig å kjøpe en Click!-leser som kan kobles til PCen. En slik leser oppfører seg som en diskettstasjon, men er mye raskere. Leseren kommer til å koste ca. 1.500 kroner, men da er det viktig å være oppmerksom på at du i regelen får en perfekt lagringsmulighet for alle typer data, ikke bare digitale bilder. Leseren kan derfor være perfekt for transport av data fra jobben og hjem f.eks.

For hjemmebruk

Agfa jobber også med å presse prisene på digitale kameraer, og det er slett ikke umulig at dette kan være en av døråpnerne til hjemmemarkedet. Så langt har digitale kameraer nesten utelukkende vært solgt til forretningsbrukere (eiendomsmeglere, takstmenn, forskning osv.). Fotografene vil ikke ha kameraene fordi oppløsningen er for lav. Hjemmebrukere vil ikke ha digitalkamera fordi prisen er for høy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer