Rack-PC - ferdig!

Ferdig og ferdig - det dukket opp en liten detalj, som gjorde at helt ferdige ble vi likevel ikke. En svært viktig detalj faktisk, for alle som vurderer å sette et ATX-hovedkort i 1U rack.

Rack-PC - ferdig!
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nå kommet nesten i mål med rackPCen, selv om målet var å bli helt ferdig i løpet av helgen. Første del kan du lese i denne artikkelen.

Rack-PCen vår ble laget med plass til et micro-ATX hovedkort, siden et fullstørrelse hovedkort i ATX-format er for bredt. Da blir det ikke plass til strømforsyningen.

Vi målte og boret med et litt eldre hovedkort som mal, siden monteringshullene og bredden er identisk. Dette er jo i henhold til standarden.

Avstandsstykkene ble festet i bunnplaten med forsenkede skruer. Det samme gjorde vi med festene til de andre enhetene.

Harddisken monterte vi på en egen aluminiumsplate, med gummiforinger i festehullene. Da vil vibrasjonene fra disken bli dempet når PCen kjører, samtidig som disken blir skjermet noe mot støt under transport.

Når alt er testet og klart, bruker vi låsemuttere til å feste både hovedkortet og de andre festebrakettene. Dette er muttere med en liten nylonring inni, som gjør at de ikke kan skru seg løs, slik som vanlige muttere kan - og gjerne gjør - der det kan lage mest mulig skade...

Siden rack-PCen skal festes i et rack (!), har vi valgt å la den være delvis åpen bak, rundt kontaktene. Det gjør at det blir bedre luftsirkulasjon, med en større åpning bak for luften som prosessorviften trekker inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer