Råd fra en hacker

- Ingenting vil beskytte deg 100 prosent.

BRUK STERKE PASSORD: Ett av de viktigste rådene for å beskytte seg mot hackere. Foto: ALL OVER PRESS
BRUK STERKE PASSORD: Ett av de viktigste rådene for å beskytte seg mot hackere. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig opplevde mange profilerte kjendiser at deres private bilder hadde kommet på avveie, og selv om man ikke er like ettertraktet som en A-liste-kjendis, er man slett ikke fritatt for datainnbrudd.

- Det finnes mange måter å angripe en PC tilkoblet internett på, så hvis noen er innstilt på å bryte seg inn hos deg, og de har kunnskap og ferdigheter nok, kommer de sannsynligvis til å klare det, hevder sikkerhetsekspert og selverklært hacker «occupytheweb» på bloggen Null Byte.

I det samme blogginnlegget kommer han med tips til hvordan man som privatperson kan gardere seg litt ekstra mot å bli hacket, slik at hackeren går videre til et offer som er lettere å hanskes med:

Råd 1: Bruk sterke passord

– Får jeg tak i passordet ditt, er resten lett, hevder forfatteren, og poengterer at alt for mange bruker svært lette passord som kan avsløres i løpet av få minutter.

Les også: De 25 dårligste passordeneHvor sikkert er passordet ditt?

Det beste er derfor å bruke lange, avanserte passord som man ikke kan gjette seg til. Ligg unna ord av typen «sommer123» og husk at jo lenger og mer avansert passordene er, jo vanskeligere er de å finne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer