Radio du styrer selv

Utvalget av nettradioer blir større og større - Jango er en av de bedre.

Publisert
Sist oppdatert
Det virker også som om Jango er ganske flink til å foreslå musikk


Vanlig radio velger ut musikken for deg, og du er pent nødt til å lytte til musikken de spiller eller skru av. Sosial nettradio derimot, fungerer på en litt annen måte.

Man søker etter en artist og oppretter med det en ny "radiokanal". Så spiller tjenesten en sang fra artisten, og fortsetter videre med lignende artister - foreslått av andre brukere eller tjenesten selv.

Tidligere har vi skrevet om Last.fm og vist hvordan man kan låse opp Pandora - flotte nettradioer, men en leser tipset oss om Jango, som skiller seg ut.

Du er ikke web 2.0 før du har et  beta-merke i logoen!
Du er ikke web 2.0 før du har et beta-merke i logoen! Vis mer

>> Les også: Festens ultimate Jukebox


Større kontroll over hva som spilles

Last.fm har et system for prioritering av enkelte sanger, men det koster penger og du kan ikke sette musikken på pause. Mens Pandora spiller en sang av artisten du søker på for så å gå over til lignende artister, har Jango et ganske fiffig system som i større grad lar deg styre hva som blir spilt.

Etter at du har opprettet en stasjon, begynner musikken å spille og Jango foreslår nye artister etter at hver sang er ferdig. Men i motsetning til Pandora, hvor du kan gi tommel opp eller ned, kan du her velge dine egne favoritter slik at Jango spiller de oftere.

Under "Edit stations" kan du legge til artister du liker godt, slik at disse blir spilt oftere. Jango vil fortsatt foreslå musikk, men liker du det ikke er det bare å bytte sang. Her kan du også velge hvilke låter fra artistene du vil høre oftere.

Forslag dukker opp i boksen til høyre, men du kan også søke selv og legge til artister du liker godt.
Forslag dukker opp i boksen til høyre, men du kan også søke selv og legge til artister du liker godt. Vis merFor eksempel lagde undertegnede en kanal for Led Zeppelin, som ble etterfulgt av Jimi Hendrix - Jimi ble selvsagt lagt til i favorittene, og Jango foreslo en ny rekke artister. Etter en klikkerunde har man en liste med alt fra Pantera og Slayer til The Beatles og Gorillaz.

I teorien trenger man egentlig ikke å opprette flere stasjoner, men det kan fungere som et slags sorteringssystem etter sjanger.

Det virker også som om Jango er ganske flink til å foreslå musikk undertegnede liker - I motsetning til Pandora, som kan ha en tendens til kun å basere seg på sjanger (hvis du liker ett metal-band behøver du ikke å like alle), fungerer Jango bedre på tvers av musikk-sjangrene.

Og ikke nok med det...

Lisensspørsmål var årsaken til at Pandora ble stengt for alle utenfor USA, selv om de ikke engang lot brukere velge spesifikke sanger.

Jango lar deg velge enkeltlåter.
Jango lar deg velge enkeltlåter. Vis merSom du kanskje har gjettet, lar Jango deg faktisk velge spesifikke låter fra artistene. Hvordan de får til det uten å få platebransjen på nakken er et mysterium - spørsmålet er hvor lenge de kan holde på, men i mellomtiden er det fritt frem for å kose seg med yndlingslåta. Adressen er jango.com.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer